Reiniging met voeding

Voeding

Om een goed functionerend lichaam te hebben is het niet alleen belangrijk wat je eet, maar ook hoe jouw lichaam voedsel verteert. Zonder een goede spijsvertering gaat het eten (gedeeltelijk) onverteerd door je systeem. Hierdoor kunnen er diverse klachten ontstaan zoals vermoeidheid, hoofdpijn, allergieën en buikpijn.
Door een weekend, midweek of week je eetpatroon op zodanige manier te versimpelen gaat je lichaam afvalstoffen uitscheiden. Dit proces stimuleert de algehele gezondheid en het welzijn, bevordert het loslaten van mentale belemmeringen en stress en laat je nieuwe inspiratie op doen.

De reinigingskuur die Vorstelijk Vasten je aanbied is een combinatie van reinigende en zuiverende biologische voeding, waarbij voeding volgens de Westerse geneeskunde (zuur-base principe) en voeding volgens de Chinese geneeskunde (5-elementen leer) wordt gecombineerd. Het voordeel hiervan is dat het beste van twee werelden wordt verenigd in één. Daarnaast wordt er naar ieder individu apart gekeken, wordt er rekening gehouden met allergieën en intoleranties en is het mogelijk dat de voeding gedurende de vastenperiode wordt aangepast, indien dit in jou belang wenselijk is.

Bij het samenstellen van de sappen/soepen wordt er rekening gehouden met een dagelijks wisselend orgaan die in het bijzonder gereinigd en ondersteund wordt. De organen die extra ondersteund dan wel gereinigd worden zijn o.a. de grote uitscheidingsorganen, namelijk; de darmen, de lever, de nieren. Daarnaast staan er dagelijks verschillende theeën voor je klaar. Ook hierbij wordt een ‘dagthee’ aangeboden die correspondeert met het betreffende orgaan wat die dag gereinigd en ondersteund wordt. Als jouw kuurperiode erop zit, ontvang je van ons informatie hoe je jouw voedingspatroon weer kunt opbouwen.

Reiniging met voeding

 

Reinigingsvormen

Bij Vorstelijk Vasten kun je op verschillende manieren vasten. We bieden sapvasten en mildvasten aan, of een combinatie van beiden.

Naar aanleiding van het door jou ingevulde anamnese formulier, zal er in samenspraak met een van onze therapeuten, een passende vastenkuur samengesteld worden. Je wordt van te voren geïnformeerd hoe je het beste kunt afbouwen, zodat jij en je lichaam goed voorbereid de kuur in gaan.

Sapvasten

Bij het sapvasten neem je alleen vloeistoffen (in de vorm van sap) tot je. Deze bestaat uit een met zorg samengestelde combinatie van vers geperst fruit, groenten en kruiden die met behulp van een slowjuicer zijn verkregen. Het voordeel hiervan is dat groente en fruit op langzame snelheid worden geperst, waardoor er meer smaak, meer voedingsstoffen (vitaminen en mineralen) en enzymen behouden blijven.

In de najaarskuur (of op koude dagen in het voorjaar) zal soms in plaats van een sap een warme drank of soep geserveerd worden. Dit in verband met het ‘letterlijk’ verwarmende effect.

Reiniging met voeding

 

Mildvasten

Bij mildvasten krijg je naast de sap ook een kleine hoeveelheid vaste voeding. Dit kan bestaan uit een beetje rijst, gierst, haver of andere graansoorten met stukjes groente of fruit, al dan niet verwarmd. Het voordeel van mildvasten is dat de stofwisseling niet wordt stilgelegd, waardoor deze manier van reinigen ook geschikt is voor mensen met een laag energienivo, of mensen die opzien tegen het niet-eten. Evengoed kan je op deze wijze ook diepgaand (en soms zelfs beter) reinigen, het is maar net wat je lichaam nodig heeft, wij passen ons aan. 

Reiniging met voeding